Shii-take risotto

Shii-take risotto met palmkool en pompoen

4 personen ZTRDG bereidingstijd ca. 30 min.

shiitake risotto

Ingrediënten:

1,25 l groentebouillon

350 g shiitake

150 g palmkool

400 g pompoen

2 teentjes knoflook

1 sjalotje

4 el olijfolie om in te bakken

400 g risottorijst

harde pittige kaas

zout & peper

Bereidingswijze :

Zet water op en maak de groentebouillon.

Maak de shiitake schoon en snij in reepjes.

Haal de nerven uit de palmkool, scheur de bladeren in stukken en spoel schoon.

Snij de pompoen in stukjes.

Hak of pers de knoflook fijn en snij het sjalotje grof. Fruit vervolgens in een ruime kookpan glazig in de helft van de olijfolie.

Fruit de rijst even mee tot het glazig wordt.

Laat een lepel bouillon door de rijst opnemen en voeg nu lepel voor lepel de bouillon toe tot deze helemaal is opgenomen door de rijst. De risotto is in ca. 20‘ gaar.

Voeg na ca. 5’ de blokjes pompoen en de palmkool toe en laat mee garen.
Bak ondertussen de shiitakes op hoog vuur in wat olie.

Breng op smaak met peper en zout en voeg ze als bijna alle bouillon is toegevoegd aan de rijst toe. Serveer met een geraspte pittige kaas.

Smakelijk, www.shii-take.be

Posted in Hoofdgerecht.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *