Shii-take empanadas

Shii-take empanadas

Shiitake Mushroom Empanadas

Recept van Mercedes Golip

Link : http://hispanickitchen.com/recipes/shiitake-mushroom-empanadas/?utm_content=buffer49989&utm_medium=Facebook&utm_source=HK&utm_campaign=HK

Voorbereiding : 15’

Bereiding : 1u

Totaal : 12 stuks

Ingredienten :

Voor de shii-take “picadillo” Voor de empanada masa
3 eetlepels olijfolie

Kleine ui fijn gesneden

½ kopje lenteuitjes

½ rode paprika

1 (kleine) tomaat fijn gesneden

4 kopjes shii-take

Beetje zout naar smaak

2 kopjes handwarm water

1 theelepel zout

1 theelepel suiker of panela

1-½ kop masarepa

1 eetlepel olijfolie

1 kop olijfolie of plantaardige olie om te bakken

Bereiding

De Shiitake “Picadillo”

Verhit de olie in een medium koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak gedurende 5 minuten of totdat de ui glazig is. Voeg de lenteuitjes, de paprika en tomaat toe en breng op smaak met een beetje zout. Laat nog 5 minuten zachtjes bakken.

Voeg de champignons toe, roer door elkaar, breng op smaak met zout naar smaak. Dek af en laat gedurende 15 minuten, tot de champignons zeer mals. Verwijder het deksel en laat de sappen een beetje verdampen een beetje. Dit is een goed moment om te kruiden naar uw smaak.

Laat de Picadello rusten terwijl je het deeg maakt. Je kan dit ook van tevoren maken, de smaken zullen nog beter vermengd worden.

De Empanada Masa

Meng 2 kopjes lauw water, suiker, zout en 1 eetlepel.

Roer de MASAREPA tot een zacht deeg. Kneed tot het deeg mooi egaal wordt en alle klontjes opgelost zijn. Laat het 5 minuten rusten zodate de MASAREPA helemaal gehydrateerd wordt. Test de MASAREPA, het moet zacht zijn maar het mag niet aan de handen blijven kleven en ook niet hard en droog (dan zal het barsten). Als er te zacht is voeg een beetje meer MASAREPA toe. Als het te droog is, voeg dan een beetje meer water toe.

Verdeel het deeg in 12 ballen. Neem één bal en bedek met vershoudfolie. Maak een gat van 6 inch en geef de 2 helften de vorm van een halve maan. Vul de holte met 2 lepels van de Picadillo.

3. Vouw de halve manen samen endruk goed op de randen om ze perfect te sluiten. Snijdt u de randen met een mes en zet de EMPANADAS op een met bakpapier beklede bakplaat tot ze klaar zijn om te frituren.Als je niet direct bakt, dek ze dan af met een vochtige doek.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de EMPANADAS tot ze goudbruin zijn, 3-5 minuten per kant. Leg ze op een rekje of keukenrol. Eet ze of houd ze warm in de oven.

Smakelijk, www.shii-take.be

Posted in Voorgerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *