Rijst met shii-take en lenteuitjes

Rijst met shii-take, gember en lente-uitjes

ZTRDG bereidingstijd
ca. 20 min.

Ingrediënten:

500 gram shii-take

stukje verse gember

30 gram sesamzaadjes

1 of 2 prei

300 gram rijst

2 el oestersaus

glaasje droge sherry

8 lente uitjes

spaanse peper

sambal (naar keuze)

rijst met shiitake, gember

Bereidingswijze :

Snij van 500 g shiitake de grootste in tweeën.

Schil een stukje verse gember en rasp het fijn.

Snij een Spaanse peper zonder de pitjes grof.

Snij een prei in schuine plakken.

Rooster 30 g sesamzaadjes in een droge pan.

Kook 300 g rijst en hou warm.

Bak de shii-take in wat hete olie aan.

Voeg de stukjes peper, prei en de gember toe. Bak nog even door en schud goed om.

Voeg 3 el. oestersaus en een glaasje droge sherry toe.

Hussel goed door elkaar en laat nog even lekker sudderen.

Bak 8  lente-uitjes in wat olie in 5 min. gaar.

Proef de shiitake en voeg eventueel wat sambal en/of zout toe.

Serveer de warme rijst met de shiitake en de lente-uitjes.

Bestrooi alles royaal met de sesam.

Smakelijk

www.shii-take.be

Posted in Hoofdgerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *